Grote geelkopgier – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

De Grote geelkopgier wordt tot 75cm groot en kan een spanwijdte bereiken van 178cm. Hij is met zwarte veren bekleed en heeft een groene en paarse glans. De kop is kaal en is geel tot lichtoranje van kleur. Hun staart is rond en lang en komt voorbij de vleugels. De ogen van deze vogels zijn rood. In vergelijking met de kleine geelkopgier is hun staart langer en breder. Hun veren zijn ook donkerder terwijl bij de kleine geelkopgier de veren meer bruin zijn. Ze hebben een dikke snavel die vleeskleurig is.

Biotoop

Zijn natuurlijke biotoop bestaat uit tropische vochtige laaglandbossen. Hij wordt over het algemeen niet gevonden in gebieden op grote hoogte. Hij komt veel voor in zwaar beboste gebieden. Hij zweeft misschien over graslanden, maar dwaalt zelden ver weg van beboste gebieden, die beschutting en broedgebieden bieden.

Voorkomen

De Grote geelkopgier komt voor in het Amazonebekken van tropisch Zuid-Amerika, met name in Zuidoost-Colombia, Zuid- en Oost-Venezuela, Guyana, Frans-Guyana, Suriname, Noord- en West-Brazilië, Noord-Bolivia, Oost-Peru en Oost-Ecuador.

Voedsel

De Grote geelkopgier is een aaseter en leeft volledig van aas. Hij zal een roadkill of andere kadavers eten. Het bosdieet bevat waarschijnlijk een groot deel van de karkassen van de luiaards.

Wetenschappelijk

Grote geelkopgier,Greater Yellow-headed Vulture,Cathartes melambrotus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Cathartidae
Geslacht: Cathartes
Soort: Cathartes melambrotus

Onderwerpen #Accipitriformes #amazoniankondori #Aura selvática #Avvoltoio testagialla maggiore #Büyük Sarı Başlı Akbaba #Cathartes #Cathartidae #Didysis kalakutinis grifas #Grand Urubu #Greater Yellow headed Vulture #Greater Yellow-headed Vulture #Großer Gelbkopfgeier #Grote Geelkopgier #kondor větší #Nagy sárgafejű keselyű #selvakondor #Sępnik żółtogłowy #Skogkondor #Stor Gulhovedet Grib #Större gulhuvad gam #Suriname 2022 #Urubu da mata #Urubu-da-mata #Veliki žutoglavi lešinar #Zopilot de selva #žutoglavi lešinar #Большая желтоголовая катарта #катарта лісова #オオキガシラコンドル