Groenstaartglansvogel – Suriname Fredberg 2022

Kenmerken

De Groenstaartglansvogel wordt 18 tot 22cm groot. De kop, de bovenzijde en de band over de borst van het mannetje zijn metaalachtig koperachtig groen, iets blauwer op de kop. De staart is blauwachtig groen. De keel is wit en de buik is roodachtig tot kastanjebruin. Het vrouwtje is vergelijkbaar, maar de keel is bleekgeel en de buik is valer en bleker.

Biotoop

De Groenstaartglansvogel wordt gevonden in het oosten van Colombia, in het oosten door het zuiden en oosten van Venezuela, ten zuiden van de Orinoco-rivier naar de Guyana's en in het zuiden in Brazilië tot de lagere rivieren Madeira en Tapajós.

Voorkomen

Hij leeft aan de grenzen van het gebied, maar niet het binnenland, van verschillende vochtige bossoorten, waaronder terra firme, várzea, galerij en mangrove. Hij geeft de voorkeur aan open bos, savanne en struikgewas, vooral langs waterlopen.

Voedsel

Het dieet van de Groenstaartglansvogel bestaat uit een grote verscheidenheid aan insecten, hoewel mieren, hommels, wespachtigen en bijen de boventoon voeren. Hij strijkt neer op blootliggende takken, vaak in paren, en valt van daaruit uit om zijn vliegende prooi te vangen.

Wetenschappelijk

Groenstaartglansvogel,Green-tailed Jacamar,Galbula galbula
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Galbulidae
Geslacht: Galbula
Soort: Galbula galbula

Onderwerpen #Ariramba de cauda verde #Ariramba-de-cauda-verde #Galbula #Galbulidae #Green tailed Jacamar #Green-tailed Jacamar #Groenstaartglansvogel #Grönstjärtad jakamar #Grünschwanz Glanzvogel #Grünschwanz-Glanzvogel #Grønhalet Jacamar #Grønnhalejakamar #guajaana läiklind #Italiano / Italian #Jacamar cuaverd #Jacamar vert #Jacamará coliverde #leskovec zelený #Piciformes #Suriname 2022 #viherpyrstöjakamari #Yeşil Kuyruklu Jakamar #žalioji žakamara #Zelenorepa jakamara #Zelenorepi jakamar #Złotopiór zielony #Зелёная якамара #якамара зелена #ミドリオキリハシ