Groene oropendola – Suriname Brownsberg 2022

Kenmerken

De mannelijke Groene oropendola wordt ca. 43cm groot en het vrouwtje ongeveer 37cm. De kop, de borst en de rug zijn bleek olijfgroen, de vleugels zijn grijsgroen en de romp en buik zijn kastanjebruin. De centrale veren van de staart zijn zwart en de buitenste geel. De snavel heeft een oranje punt en de basis en de aangrenzende huiddelen zijn gelig. De irissen zijn lichtblauw en er is een onopvallende kuif op de achterkant van het hoofd. Kenmerkend is zijn zang wat en de manier waarop hij van zijn zitplaats lijkt te vallen als hij roept.

Biotoop

Deze vogel beweegt zich meestal door het bladerdak in groepen van gemengde soorten.

Voorkomen

Deze soort komt voor van de Guyana's en zuidelijk Venezuela tot noordoostelijk Peru en amazonisch Brazilië.

Voedsel

Het is een alleseter, foerageren naar fruit en insecten tussen de bladeren en takken. Door heel fruit te consumeren, werkt het als een zaadverspreider.

Wetenschappelijk

Groene oropendola,Green Oropendola,Psarocolius viridis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Icteridae
Geslacht: Psarocolius
Soort: Psarocolius viridis

Onderwerpen #Cacic verd #Cassique vert #Conoto verde #Green Oropendola #Groene Oropendola #Grön oropendola #Grünschopf Stirnvogel #Grünschopf-Stirnvogel #Grøn Oropendola #Grønnoropendola #Icteridae #Japu verde #Japu-verde #Kacykowiec zielony #oliivikultapyrstö #Oropendola verde #Passeriformes #Psarocolius #Suriname 2022 #vlhovec zelený #Yeşil Oropendula #žalioji oropendola #Zelena oropendola #Zeleni vranjak #Zöld zacskómadár #Зелёная оропендола #конота зелена #ミドリオオツリスドリ