Groene ibis – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

De Groene ibis is een middelgrote ibis, met korte poten en een lange, slanke, gebogen snavel. Hij wordt ca. 45 tot 60cm groot. De geslachten, die qua verenkleed identiek zijn, overlappen elkaar enigszins in afmetingen, hoewel de grootste vogels mannelijk zijn. Tijdens het broedseizoen zijn de veren glanzend groenzwart. Ze hebben lichtgroene poten en snavel en grijze kale plekken als washuid op de kop.

Biotoop

Hij wordt aangetgroffen in een verscheidenheid aan beboste waterrijke habitats, met name moerassen en langs de randen van rivieren en meren.

Voorkomen

De Groene ibis komt voor van het zuiden van Costa Rica tot het noorden van Argentinië en Paraguay. Er zijn echter waarnemingen gedaan vanuit het uiterste noorden van Honduras, en fossielen tonen aan dat de soort vroeger zo ver noordelijk als Kansas in de Verenigde Staten voorkwam.

Voedsel

Net als andere ibissen eet hij vissen, kikkers en andere waterdieren, maar ook insecten.

Wetenschappelijk

Groene ibis,Green Ibis,Mesembrinibis cayennensis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Threskiornithidae
Geslacht: Mesembrinibis
Soort: Mesembrinibis cayennensis

Onderwerpen #Coró coró #Coró-coró #Green Ibis #Groene ibis #Grön ibis #Grünibis #Grøn Ibis #Grønnakkeibis #ibis lesní #Ibis verd #Ibis verde #Ibis vert #Ibis zielony #Mesembrinibis #Mesembrinibis cayennensis #Pelecaniformes #selvaiibis #Tapicurú #Tapikuru #Threskiornithidae #viheriibis #žalsvasis ibis #Zeleni ražanj #Zelenokresti ibis #Zöld batla #Zümrüt Aynak #ібіс каєнський #Кайеннский ибис #アオアシトキ