Groene arassari – Suriname 2022

Kenmerken

De Groene arassari is een Toekansoort welke ca. 30 tot 40cm groot wordt. De snavel is geel, rood en zwart. De bovenzijde van het lichaam is zwartgroen, de onderzijde is geel en de stuit is rood. Mannetjes hebben een zwarte kop en nek, vrouwtjes hebben kastanjebruine delen. De bovensnavel is geel van de rand tot de punt, de zijkanten zijn rood en gescheiden van de gele randlijn door een smalle zwarte streep. De ondersnavel is zwart met een kleine oranjerode driehoek aan de basis.

Biotoop

De Groene arassari leeft in vochtige groenblijvende bossen in de laaglanden en bossen langs rivierlopen. Hij bewoont ook secundair bos en komt af en toe voor op plantages. Groene arassari's blijven het liefst in boomtoppen. Groepen Groene arassari verschijnen vaak met roodkeelara's die hen vergezellen bij het foerageren.

Voorkomen

Deze soort komt voor in het noordoostelijk Amazonebekken van oostelijk Venezuela tot de Guiana's en noordelijk Brazilië.

Voedsel

Hij foerageert alleen, in paren en in kleine groepjes. Het dieet omvat de vruchten van meer dan 100 planten, waaronder met name de vruchten van mierenbomen en de palmsoort Oenocarpus bacaba.

Wetenschappelijk

Groene arassari,Green aracari,Pteroglossus viridis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Ramphastidae
Geslacht: Pteroglossus
Soort: Pteroglossus viridis

Onderwerpen #Araçari miudinho #Aracari verd #Araçari vert #Araçari-miudinho #Arasari czarnogłowy #Arasarí verde #arassari zelený #Green Aracari #Groene Arassari #Grön aracari #Grünarassari #Grøn Arasari #guajaana tuukan #Gulbuktukan #Piciformes #Pteroglossus #Ramphastidae #Suriname 2022 #verinokka arakari #verinokka-arakari #Yeşil Arasari #žaliasparnis arakaris #Zeleni arakari #Zöld arasszári #аракарі чорноголовий #Зелёный арасари #キムネチュウハシ #绿簇舌巨嘴鸟