Grijsborstpurperzwaluw – Kabalebo Suriname 2022

Kenmerken

Volwassen grijsborstzwaluwen worden ca. 18cm groot, en heeft een gevorkte staart en relatief brede vleugels. Volwassen mannetjes zijn glanzend blauwzwart met de grijsbruine keel, borst en flanken die contrasteren met de witte onderzijde. Vrouwtjes zijn doffer dan het mannetje, en juvenielen hebben dofbruine bovendelen.

Biotoop

Zijn leefgebied bestaat uit subtropisch en tropisch laaglandregenwoud, mangroven, savanne, graslanden, wetlands (rivieren, beken, watervallen en watervallen, moerassen, moerassen), gecultiveerd land en stedelijke gebieden. Hij nestelt in holtes in oevers en gebouwen, of in oude spechtholen.

Voorkomen

Ze leven in Midden- en Zuid-Amerika.

Voedsel

Grijsborstpurperzwaluwen zijn gezellige vogels die tijdens de vlucht op insecten jagen.

Wetenschappelijk

Grijsborstpurperzwaluw,Gray-breasted Martin,Progne chalybea
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Hirundinidae
Geslacht: Progne
Soort: Progne chalybea

Ondersoorten

P.c. chalybea: oostelijk Mexico via noordelijk Zuid-Amerika.
P.c. warneri: westelijk Mexico.
P.c. macrorhamphus: centraal en het zuidelijke deel van Centraal-Zuid-Amerika.

Onderwerpen #Andorinha doméstica grande #Andorinha-doméstica-grande #Golondrina doméstica #Golondrina pechigrís #Gråbröstad storsvala #Gråbrystet Svale #Gråbrystsvale #Graubrustschwalbe #Grey breasted Martin #Grey-breasted Martin #Gri Göğüslü Kırlangıç #Grijsborstpurperzwaluw #harmaasinipääsky #Hirondelle chalybée #Hirundinidae #Jaskółczak szarogardły #jiřička neotropická #Mbyju'i ogaregua #Oreneta pitgrisa #Passeriformes #Pilkakrūtė miškinė kregždė #Progne #Rondine pettogrigio #Sivogruda lasta #Sivoprsi piljak #Suriname 2022 #Szürkemellű bíborfecske #tuhk türkiispääsuke #tuhk-türkiispääsuke #Серогрудая лесная ласточка #щурик сірогорлий #ハイムネムラサキツバメ