Gevlekte schoffelsnavel – Suriname 2022

Kenmerken

Hij wordt ca. tussen de 9,5 en 10cm groot. De iris is oranje. De grijze kop is voorzien van strepen, de rest van de bovenzijde is olijfgroen, en hij heeft geel gerande zwarte vleugels. De keel is wit en de buik is geel, maar met zwarte strepen op de keel, borst en flanken. De snavel is lang en plat.

Biotoop

Zijn natuurlijke biotoop bestaat uit subtropische of tropische vochtige laagland bossen, subtropische of tropische mangrovebossen, subtropische of tropische vochtige struikgewas en sterk aangetast voormalig bos.

Voorkomen

De Gevlekte schoffelsnavel leeft in Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Peru, Suriname, Trinidad en Tobago en Venezuela, en is meestal een soort van de Amazone-landen en Guyana's.

Voedsel

Het is een insecteneter.

Wetenschappelijk

Gevlekte schoffelsnavel,Spotted Tody-Flycatcher,Todirostrum maculatum
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Tyrannidae
Geslacht: Todirostrum
Soort: Todirostrum maculatum

Ondersoorten

T.m. amacurense: NO-Venezuela, Guyana en Trinidad.
T.m. maculatum: Suriname, Frans-Guyana en NO-Brazilië.
T.m. signatum: ZO-Colombia, O-Ecuador, O-Peru, NW-Bolivia en amazonisch W-Brazilië.
T.m. diversum: amazonisch C-Brazilië.
T.m. annectens: amazonisch NC-Brazilië.

Onderwerpen #Benekli Todi Sinekkapanı #Cabdill tacat #Dėmėtasis musinis tironas #Ferreirinho estriado #Fläckig todityrann #Fleckenbrust Todityrann #Fleckenbrust-Todityrann #Flekktodityrann #Gevlekte Schoffelsnavel #Klinodziobek plamisty #Passeriformes #Pigliamosche todo macchiato #Pjegava elenija #Plettet Todityran #Spotted Tody Flycatcher #Spotted Tody-Flycatcher #Suriname 2022 #Titirijí moteado #Todirostre tacheté #Todirostrum #tyránek čárkoprsý #Tyrannidae #viirurintanäpsy #мухолов-клинодзьоб плямистий #Пятнистый тоди мухолов #Пятнистый тоди-мухолов #マダラハシナガタイランチョウ #斑哑霸鹟