Gestreepte muisspecht – Suriname Peperpot 2022

Kenmerken

De Gestreepte muisspecht wordt gemiddeld 20,5cm groot. De rug en kop hebben bleekgele strepen op een kastanjekleurige ondergrond. Hij is donkerder op de kuif met een zwarte rand, vleugels, stuit en staart roodachtig bruin of kastanjekleurig, keel bleekgeel tot roze, borst donkerbruin gestreept met witachtig tot vaal geel, en een donkerbruine buik.

Biotoop

Zijn natuurlijke biotoop bestaat uit subtropische of tropische vochtige laagland bossen, subtropische of tropische moerassen en subtropisch of tropisch droog struikgewas.

Voorkomen

De Gestreepte muisspecht komt voor in Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela.

Voedsel

Hij leeft van insecten.

Wetenschappelijk

Gestreepte muisspecht,Striped woodcreeper,Xiphorhynchus obsoletus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Furnariidae
Onderfamilie: Dendrocolaptinae
Geslacht: Xiphorhynchus
Soort: Xiphorhynchus obsoletus

Ondersoorten

X.o. palliatus: het westelijk Amazonebekken.
X.o. notatus: O-Colombia, ZW-Venezuela en NW-Brazilië.
X.o. obsoletus: O-Venezuela, de Guyana's en N-Brazilië.
X.o. caicarae: C-Venezuela.

Onderwerpen #Arapaçu riscado #Arapaçu-riscado #Çizgili Tırmaşık #Dendrocolaptinae #Dryžasis kalavijasnapis kopikas #Furnariidae #Gestreepte Muisspecht #Grimpar strié #Grimpatroncs estriat #Kestenjastokrila puzavica #klouzálek kapkohřbetý #Passeriformes #Prugasta puzavica #Rampicatore striato #Streifenbaumsteiger #Stribet Trækryber #Strimmig trädklättrare #Striped Woodcreeper #Stripetreløper #Suriname 2022 #Tęgoster kropkowany #Trepatroncos loco #viirukipuaja #Xiphorhynchus #кокоа смугастошиїй #Полосатый мечеклювый древолаз #コケンハシオニキバシリ #纵纹鴷雀