Gestreepte koekoek – Suriname Peperpot plantage 2022

Kenmerken

De Gestreepte koekoek wordt ongeveer 27cm groot. De volwassene is voornamelijk grijsbruin van boven, zwart en bleekgeel gestreept. Hij heeft een bleek supercilium en een kastanjebruine en zwarte kuif die wordt verhoogd als onderdeel van zijn display. De buik is gebroken wit en de staart is lang en gegradueerd.

Biotoop

Hij leeft in open land met bomen of struiken, en de randen van mangrovebossen.

Voorkomen

Hij komt voor van zuidelijk Mexico tot noordelijk Argentinië.

Voedsel

De Gestreepte koekoek eet grote insecten (voornamelijk sprinkhanen en rupsen) die vaak van de grond worden geplukt.

Wetenschappelijk

Gestreepte koekoek,Striped Cuckoo,Tapera naevia
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Cuculiformes
Familie: Cuculidae
Geslacht: Tapera
Soort: Tapera naevia

Onderwerpen #Chochí #Çizgili Guguk #Cuclillo crespín #Cuculidae #Cuculiformes #Cuculo striato #Cucut estriat #Dryžoji gegutė #Géocoucou tacheté #Gestreepte Koekoek #kaluunakäki #Klinochwostka paskowana #kukačka žíhaná #Lärkgök #Négyszárnyú kakukk #Prugasta kukavica #Prugastoleđa kukavica #Saci #Streifenkuckuck #Stribet Gøg #Striped Cuckoo #Stripegjøk #Suriname 2022 #Tapera #triipkägu #тахете #Четырёхкрылая кукушка #セスジカッコウ #纵纹鹃