Geelkuiftiranmanakin – Suriname Fredberg 2022

Kenmerken

De Geelkuiftiranmanakin wordt ca. 13cm groot. Het is een kleine manakinsoort met korte staart, met een lichtgele borst. Hij heeft een algehele uitstraling die erg lijkt op een vliegenvanger, en is genoemd naar de kleur van zijn saffraangele kuif.

Biotoop

De natuurlijke habitats bestaan ui subtropisch of tropisch vochtig laaglandbos en subtropisch of tropisch droog struikgewas.

Voorkomen

Deze soort komt voor van oostelijk Colombia tot zuidelijk Venezuela, de Guyana's en amazonisch noordelijk Brazilië.

Voedsel

Hij leeft van insecten.

Wetenschappelijk

Geelkuiftiranmanakin,Saffron-crested tyrant-manakin,Neopelma chrysocephalum
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Pipridae
Geslacht: Neopelma
Soort: Neopelma chrysocephalum

Onderwerpen #Auksakuodis musinukinis manakinas #Fruxu do carrasco #Fruxu-do-carrasco #Geelkuiftiranmanakin #Goldscheitelpipra #kultatöyhtötanssija #Manachino tiranno crestato #Manakin à panache doré #Manaquí de Pelzeln #Neopelma #Passeriformes #Pipridae #pipulčík zlatokorunkatý #Saffrankronad manakin #Saffron crested Tyrant Manakin #Saffron-crested Tyrant-Manakin #Safrankronetyrakin #Safranmanakintyran #Saltarín coronigualdo #Sarı Taçlı Sinekçi Manakin #Skoczek żółtoczuby #Suriname 2022 #Tiranski manakin sa šarfanastom ćubom #Zelenoleđi manakin #Золотохохлый мухоловковый манакин #манакін-вертун золоточубий #キボウシマイコドリ #黄冠霸娇鹟