Geelbrauwspecht – Suriname Fredberg 2022

Kenmerken

Een volwassene Geelbrauwspecht wordt ongeveer 20cm groot. De bovenste delen zijn meestal blauwzwart, evenals de wangen, kin, keel en borst. De borst en buik zijn rood, hoewel de hoeveelheid rood variabel is, en de flanken en onderbuik hebben zwart-witte golvende strepen. De stuit en de bovenste staartdekveren zijn wit, dit is waarneembaar tijdens de vlucht, en de staart is zwart. De snavel is zwartachtig, de poten grijs en de iris en orbitale ring zijn geel. Het mannetje verschilt van het vrouwtje doordat hij een rode voor- en middenkruin heeft, terwijl het vrouwtje deze delen zwart heeft.

Biotoop

Het is een soort van open vochtig bos, zowel varzea- als terrafirme-bos, en wordt ook aangetroffen in secundair bos, bosranden en uitgebrande gebieden met geïsoleerde staande bomen. Het is een niet-migrerende soort.

Voorkomen

De Geelbrauwspechtkomt oorspronkelijk uit het noorden van Zuid-Amerika. Het verspreidingsgebied omvat Oost-Colombia, West- en Zuid-Venezuela, de Guyana's, Noord- en Midden-Brazilië, Oost-Ecuador, Oost-Peru en Oost-Bolivia.

Voedsel

Hij is sociaal en foerageert vaak in groepen. Zijn dieet bestaat voornamelijk uit insecten en fruit.

Wetenschappelijk

Geelbrauwspecht,Yellow-tufted Woodpecker,Melanerpes cruentatus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Picidae
Onderfamilie: Picinae
Geslacht: Melanerpes
Soort: Melanerpes cruentatus

Onderwerpen #Amazóniai küllő #Amazonspett #Benedito de testa vermelha #Benedito-de-testa-vermelha #Carpintero azulado #Crnoprsi djetlić #datel žlutooký #Dzięciur czarnoszyi #Geelbrauwspecht #Gelbbrauenspecht #Geltonkuodis tamsianugaris genys #Gultofsspett #Guløjet Spætte #keltasilmätikka #Melanerpes #must maskrähn #must-maskrähn #Pic à chevron d'or #picidae #Piciformes #picinae #Picot blau #Sarı Kaşlı Ağaçkakan #Suriname 2022 #Yellow tufted Woodpecker #Yellow-tufted Woodpecker #Žutoćubi detlić #гіла чорношия #マミジロミヤビゲラ #黄须啄木鸟