Fluweeltangare – Suriname 2022

Kenmerken

Fluweeltangare worden ca. 18cm groot. Volwassen mannetjes zijn fluweelachtig karmozijnrood zwart met een diep karmozijnrode keel en borst. De bovensnavel is zwart, maar de vergrote ondersnavel ziet er helder zilver uit. Het vrouwtje is veel saaier, met bruinachtige bovendelen, roodbruine onderzijde en een zwarte snavel. Er is een aanzienlijke variatie in verenkleed tussen de verschillende ondersoorten, die voornamelijk verschillen in de mate van contrast tussen de bovendelen en de keel en borst.

Biotoop

Hij komt voor in lichte bossen en gecultiveerde gebieden.

Voorkomen

De Fluweeltangare is een broedvogel in Zuid-Amerika van oostelijk Colombia en Venezuela tot Paraguay en centraal Brazilië, Peru en op Trinidad.

Voedsel

Dit zijn sociale vogels die vooral fruit eten, maar ook klimplanten, nectar, kort gras en insecten worden meegenomen.

Wetenschappelijk

Fluweeltangare,Silver-beaked Tanager,Ramphocelus carbo
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Thraupidae
Geslacht: Ramphocelus
Soort: Ramphocelus carbo

Ondersoorten

R.c. unicolor: centraal Colombia.
R.c. capitalis: noordoostelijk Venezuela.
R.c. magnirostris: Trinidad.
R.c. carbo: zuidoostelijk Colombia, oostelijk Ecuador en oostelijk Peru, oostelijk via Venezuela, de Guyana's en noordelijk en centraal Brazilië.
R.c. venezuelensis: oostelijk Colombia en noordelijk en westelijk Venezuela.
R.c. connectens: zuidoostelijk Peru en noordwestelijk Bolivia.
R.c. atrosericeus: noordelijk en oostelijk Bolivia.
R.c. centralis: oostelijk Brazilië en noordelijk Paraguay.

Onderwerpen #Belokljuna tangara #Ezüstcsőrű tangara #Fluweeltangare #Fueguero oscuro #Gümüş Gagalı Tangara #hopeanokkatangara #Passeriformes #Pipira vermelha #Pipira-vermelha #Purpurtangare #Ramphocelus #Sangre de Toro Apagado #Sidabrinė raštuotoji tanagra #Silver beaked Tanager #Silver-beaked Tanager #Silvernäbbad tapiranga #Srebrnastokljuna tangara #Suriname 2022 #Sølvnebbtanagar #Sølvnæbbet Fløjlstangar #Tanagra beccoargento #Tangara à bec d'argent #Tàngara bec d'argent #tangara sametová #tapiranga ciemna #Thraupidae #tõmmu karmiintangara #tõmmu-karmiintangara #Пурпурная расписная танагра #тапіранга пурпурова #ギンバシベニフウキンチョウ #银嘴唐纳雀