Donkergrijze wouw – Suriname Fredberg 2022

Kenmerken

De Donkergrijze wouw wordt ca. 34 tot 38cm groot. Hij heeft lange, puntige vleugels. Volwassenen zijn voornamelijk leigrijs, met een lichtere kop en buik. De korte zwarte staart heeft 2-3 witte banden aan de onderzijde. De ogen zijn rood en de poten zijn oranje. Geslachten zijn vergelijkbaar, maar onvolwassen vogels hebben witgestreepte grijze bovendelen en donkergestreepte witachtige onderzijde.

Biotoop

De Donkergrijze wouw is een vogel van laaglandbos en savanne.

Voorkomen

Hij broedt van Oost-Mexico tot Peru, Bolivia en Argentinië. Hij broedt ook op Trinidad. Vogels in het noorden en zuiden van het broedgebied, inclusief de populaties in Midden-Amerika, Trinidad, Venezuela en Colombia, en Zuid-Argentinië en Brazilië, zijn trekvogels en migreren in de noordelijke winter naar tropisch Zuid-Amerika.

Voedsel

Hij vangt insecten tijdens de vlucht of vanaf een zitplek. Hij zal ook af en toe jagen op slakken, kikkers, hagedissen, vleermuizen, vogels en slangen.

Wetenschappelijk

Donkergrijze wouw,Plumbeous kite,Ictinia plumbea
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Ictinia
Soort: Ictinia plumbea

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Blyglada #Blyglente #Cykadojad szary #Donkergrijze Wouw #Elani plumbi #Elanio plomizo #etelänsirkkahaukka #Grå Falkeglente #Hamvas sólyomhéja #Ictinia #Kurşuni Çaylak #lõuna noolhaugas #lõuna-noolhaugas #luňák šedivý #Milan bleuâtre #Milano Plomizo #Nibbio piombato #Olovna lunja #Plumbeous Kite #Schwebeweih #siva lunja #Sovi #Sui sui #Suriname 2022 #Tamsusis melsvasis peslys #Сизый коршун #шуліка сизий #ムシクイトビ #南美灰鸢