Bruinborstzwaluw – Suriname 2022

Kenmerken

De Bruinborstzwaluw wordt ca. 17 tot 18cm groot. Het verenkleed van de bovendelen zijn donker grijsbruin. De keel en buik zijn wit van onderen, met een brede grijsbruine borststreep en een verstrooiing van zwarte vlekken die gedeeltelijk worden versluierd door de witte punten van de veren, langs het midden van de borst en tot aan het bovenste deel van de buik. De snavel en poten zijn zwart.

Biotoop

Zijn natuurlijke biotoop bestaat uit droge savanne, subtropische of tropische seizoen natte of overstroomde laagland graslanden, rivieren en zwaar aangetast voormalig bos.

Voorkomen

De Bruinborstzwaluw leeft in Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Suriname, de Verenigde Staten, Uruguay, Venezuela, en is een zwerver naar Chili en de Falklandeilanden.

Voedsel

Hij foerageert op insecten vanuit vlucht.

Wetenschappelijk

Bruinborstzwaluw,Brown-chested martin,Progne tapera
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Hirundinidae
Geslacht: Progne
Soort: Progne tapera

Ondersoorten

P.t. tapera: van Colombia via het Amazonebekken tot noordoostelijk Brazilië, ook zuidwestelijk Ecuador en noordwestelijk Peru.
P.t. fusca: van oostelijk Bolivia tot oostelijk Brazilië en centraal Argentinië.

Onderwerpen #Andorinha do campo #Andorinha-do-campo #Braunbrustschwalbe #Brown chested Martin #Brown-chested Martin #Bruinborstzwaluw #Brunbröstad storsvala #Brunbrystet Svale #Büyük Kahverengi Kırlangıç #Golondrina parda #Hirondelle tapère #Hirundinidae #Jaskółczak brunatny #jiřička hnědoprsá #kiilipääsuke #Mbyju'i tape #Oreneta de pit bru #Passeriformes #Progne #Rondine pettobruno #Rudakrūtė miškinė kregždė #savupääsky #Smeđi piljak #Smeđogruda lasta #Suriname 2022 #Taperã #Taperasvale #Бурогрудая лесная ласточка #щурик бурий #チャムネツバメ