Bonte watertiran – Suriname 2022

Kenmerken

De Bonte watertiran wordt ca. 13,5cm groot. Volwassenen zijn voornamelijk wit met een zwarte nek, rug, vleugels en staart. Geslachten zijn gelijk, hoewel het vrouwtje wat bruin kan hebben gemengd met zwart, en onvolwassen vogels zijn bruin waar de volwassene zwart is.

Biotoop

Deze soort komt voor in drassige savannes en de randen van mangrovemoerassen.

Voorkomen

Deze soort komt voor van Panama tot de Guyana's en noordelijk Brazilië.

Voedsel

Ze dobberen vaak op en neer als ze zitten, en hebben een fladderende "vlinder" vlucht. Ze foerageren op insecten, hun hoofdvoedsel, in lage vegetatie aan het water.

Wetenschappelijk

Bonte watertiran,Pied Water-Tyrant,Fluvicola pica
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Tyrannidae
Geslacht: Fluvicola
Soort: Fluvicola pica

Onderwerpen #Alaca Irmak Tiranı #Bonte Watertiran #Crno-bela vodena tiranka #Fluvicola #Hvitskuldervanntyrann #lampinapsu #Lavadeira do norte #Lavadeira-do-norte #Margasis vandeninis tironas #Močvarni muhar #Moucherolle pie #Passeriformes #Pied Water Tyrant #Pugal padutikat #Pugal-padutikat #Suriname 2022 #Svartvit vattentyrann #Tarka vízitirannusz #Tirà torrenter alablanc #Tiranno acquaiolo bianconero #Tyrannidae #tyranovec strakatýElsterwassertyrann #Viudita pía #Wodopławik srokaty #віюдита ряба #Пегий водяной тиранн #ゴマダラタイランチョウ