Bloedrugspecht – Suriname 2022

Kenmerken

De Bloedrugspecht wordt ca. 13cm groot. Mannetjes en vrouwtjes hebben hetzelfde verenkleed, behalve op hun kop. Volwassenen van beide geslachten hebben een overwegend bruin gezicht. Mannetjes zijn karmozijnrood van kruin tot nek met bruine veerbasissen die er doorheen schijnen. Het vrouwtje heeft een bruine kroon met dunne witte veerpunten. De bovendelen van beide geslachten zijn donker karmozijnrood met groenachtig bruine basis van de veren. Hun slagpennen zijn donkerbruin met groenbruine randen aan de voorverkiezingen en brede karmozijnrode randen aan de secundaire en tertials. Hun staart is donkerbruin. Hun buik is donkerbruin met overal gebroken witte balken. De iris is donker roodbruin, de vrij lange snavel donkergrijs met een lichtere punt en de poten zijn zwartachtig.

Biotoop

Het is een vogel van de laaggelegen kustgebieden, waar hij leeft in mangroven, moerasbossen en soms koffieplantages.

Voorkomen

Hoewel sommige bronnen zeggen dat de Bloedrugspecht voorkomt in "de Guyana's", heeft de Zuid-Amerikaanse classificatiecommissie van de American Ornithological Society alleen gegevens in Guyana en Suriname, en niet in Frans-Guyana.

Voedsel

De Bloedrugspecht foerageert in bomen en struiken, meestal alleen of in paren. Zijn dieet omvat mieren, kevers en rupsen.

Wetenschappelijk

Bloedrugspecht,Bloodcolored Woodpecker,Veniliornis sanguineus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Picidae
Geslacht: Veniliornis
Soort: Veniliornis sanguineus

Onderwerpen #Blodrygget Spætte #Blodspett #Bloedrugspecht #Blood colored Woodpecker #Blood-colored Woodpecker #Blutrückenspecht #Carpintero sanguíneo #datel krvavý #Dzięcioł krwisty #Gvajanski crveni detlić #Kanlıca Ağaçkakan #Mala žuna #mangroovi värbrähn #mangroovi-värbrähn #Pic rougeâtre #Pica-pau-encarnado #Picchio insanguinato #picidae #Piciformes #Picot sanguini #Raudonasis genys #Suriname 2022 #Veniliornis #veritikka #дзьоган мангровий #Кровавоспинный венилиорнис #ベニハゲラ #红啄木鸟