Amerikaanse reuzenijsvogel – Suriname 2022

Kenmerken

De Amerikaanse reuzenijsvogel wordt ca. 18 tot 20cm groot. Ze hebben donkerbruine irissen die consistent zijn in alle leeftijdsgroepen. Ze hebben rechte snavels die langer zijn dan de kop. De ondersnavel lijkt wat gelige verkleuringen te hebben. Ze hebben olijfgroene of gelige poten. Ze kunnen een kuif opzetten. Verschillende individuen hebben een witte kraag om de nek. Verder hebben ze een blauwe kop en blauwe vleugels met kleine witte vlekken.

Biotoop

Amerikaanse reuzenijsvogela worden gezien in zoetwaterhabitats, tropische en gematigde mariene kusten en op verschillende eilanden, zoals het eiland Coiba. Het broeden vindt plaats in waterrijke gebieden. Nesten zijn verder weg van water te vinden. Habitats met helder water en minder vegetatie hebben de voorkeur om gemakkelijk toegang te krijgen tot prooien.

Voorkomen

Deze luidruchtige ijsvogelvogel wordt aangetroffen langs de lagere Rio Grande-vallei in het meest zuidoostelijke deel van Texas in de Verenigde Staten via Midden-Amerika tot Tierra del Fuego in Zuid-Amerika.

Voedsel

Het dieet van de Amerikaanse reuzenijsvogel beslaat grotendeels vis, maar ze richten zich soms op krabben en andere schaaldieren.

Wetenschappelijk

Amerikaanse reuzenijsvogel,Ringed Kingfisher,Megaceryle torquata
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Coraciiformes
Familie: Alcedinidae
Geslacht: Megaceryle
Soort: Megaceryle torquata

Ondersoorten

M.t. stictipennis: de Kleine Antillen.
M.t. torquata: van Zuidelijk Texas tot noordelijk Argentinië, Isla Margarita en Trinidad.
M.t. stellata: Chili en Argentinië.

Onderwerpen #Alcedinidae #Alció gegant neotropical #Američki ogrličasti vodomar #Amerikaanse Reuzenijsvogel #Coraciiformes #Grårygget Stødfisker #Gyűrűs halkapó #isosepelkalastaja #Javatĩ guasu #kaelus kuningkalur #kaelus-kuningkalur #Kolyeli Yalıçapkını #Martim pescador grande #Martim-pescador-grande #Martín gigante Neotropical #Martín Pescador Grande #Martin pescatore neotropicale #Martin-pêcheur à ventre roux #Megaceryle #Ovratniški pasat #Ringed Kingfisher #Ringisfugl #Ringkungsfiskare #Rotbrustfischer #Rudvēdera dzenītis #Rybaczek obrożny #rybařík obojkový #Sivoleđi vodomar #Suriname 2022 #žieduotasis keršasis tulžys #Красногрудый пегий зимородок #рибалочка-чубань неотропічний #クビワヤマセミ #棕腹鱼狗