Amerikaanse fregatvogel – Suriname 2022

Kenmerken

De Amerikaanse fregatvogel wordt ca. 97 tot 100cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 240 cm. De mannen lijken sterk op de evengrote Grote fregatvogel, omdat ze ook volledig zwart zijn en ook een rode keelzak zijn. Wanneer de zon weerkaatst op de veren, lijken ze paars te zijn. De Grote fregatvogel heeft daarintegen een groene glans en een bruine band, die ontbreekt bij deze Amerikaanse variant. Vrouwtjes zijn ook zwart en de kop en de keel zijn zwart, maar hun borst is wit. Bij juvenielen is de kop ook wit.

Biotoop

De Grote fregatvogel is wijdverspreid in de tropische Atlantische Oceaan en broedt koloniaal in bomen in Florida, het Caribisch gebied en ook langs de Pacifische kust van Amerika, van Mexico tot Ecuador, inclusief de Galápagos-eilanden.

Voorkomen

komt voor boven tropische en subtropische wateren voor de kust van Amerika, tussen Noord-Mexico en Perú aan de Pacifische kust en tussen Florida en Zuid-Brazilië langs de Atlantische kust.[1] Er zijn ook populaties op de Galápagos-eilanden in de Stille Oceaan en de Kaapverdische eilanden in de Atlantische Oceaan. Hij is als zwerver voorgekomen zo ver van zijn normale verspreidingsgebied als het eiland Man, Denemarken, Spanje, Engeland, Nova Scotia, de Magdalena-eilanden en British Columbia.

Voedsel

De Amerikaanse fregatvogels voeden zich met vis die tijdens de vlucht vanaf het oceaanoppervlak wordengevangen (vaak Vliegende vissen), en geven zich soms over aan kleptoparasitisme, waarbij ze andere vogels lastigvallen om hen te dwingen hun voedsel uit te braken.

Wetenschappelijk

Amerikaanse fregatvogel,Magnificent Fregatebird,Fregata magnificens
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Fregatidae
Geslacht: Fregata
Soort: Fregata magnificens

Ondersoorten

A.m. magnificens - Fregata magnificens magnificens
A.m. rothschildi - Fregata magnificens rothschildi

Onderwerpen #Amerikaanse Fregatvogel #Büyük fregatkuşu #Fragata-comum #Fregata #Fregata grossa #Fregata magnifica #Fregata wielka #Frégate superbe #Fregatidae #fregatka vznešená #Freigátufugl #Greznais fregatputns #keisarifregattilintu #keiser fregattlind #keiser-fregattlind #Lepa burnica #Magnificent Frigatebird #Pompás fregattmadár #Prachtfregattvogel #Pragtfregatfugl #Praktfregattfågel #Praktfregattfugl #Puošnioji fregata #Rabihorcado magnífico #Suliformes #Suriname 2022 #Velika fregata #Veliki brzan #Φρεγάτα #Великолепный фрегат #Фрегат прекрасний #פרגטה #アメリカグンカンドリ #华丽军舰鸟