Amazonische grijze saltator – Suriname 2022

Kenmerken

De Amazonische grijze saltator leeft van fruit, knoppen en langzaam bewegende geleedpotigen. Hij foerageert op lage en middelhoge niveaus, soms in paren of kleine groepen en soms met koppels van gemengde soorten, waaronder mogelijk andere Saltators.

Biotoop

Hij komt voor in open bossen, vlaktes en struikgewas.

Voorkomen

Hij leeft in Bolivia, Brazilië, Paraguay, Argentinië en Uruguay.

Voedsel

De Amazonische grijze saltator leeft van fruit, knoppen en langzaam bewegende geleedpotigen. Hij foerageert op lage en middelhoge niveaus, soms in paren of kleine groepen en soms met koppels van gemengde soorten, waaronder mogelijk andere Saltators.

Wetenschappelijk

Amazonische grijze saltator,Grayish Saltator,Saltator coerulescens
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Thraupidae
Geslacht: Saltator
Soort: Saltator coerulescens

Ondersoorten

S.c. azarae: het westelijk Amazonebekken.
S.c. mutus: noordelijk en het noordelijke deel van Centraal-Brazilië.
S.c. superciliaris: oostelijk Brazilië.
S.c. coerulescens: oostelijk Bolivia, zuidwestelijk Brazilië, Paraguay, noordelijk Argentinië en Uruguay.

Onderwerpen #Amazonische Grijze Saltator #Amazonski saltator #Blue-grey Saltator #Bluish-grey Saltator #čađastoleđi sjemenar #Dansaire gris #Grå Saltator #Gråsaltator #Grausaltator #harmaakardinaali #Havía tyvyta #Mavi-gri Saltator #Passeriformes #Pepitero gris #Pilkasis saltatorius #Sabiá gongá #Sabiá-gongá #Saltador ajicero #Saltator #Saltator gris #saltator šedivý #Saltatore grigiastro #Suriname 2022 #Szürke szaltator #Thraupidae #Ziarnołusk szary #зернолуск сірий #Серый сальтатор #ハイイロイカル