Amazonestern Suriname 2023

Kenmerken

De Amazonestern wordt ca. 23 tot 25cm groot. Hij heeft een gele snavel en gele poten, zilvergrijze vleugels, een witte onderzijde en wit voorhoofd. Zijn kruin, nek en ooglijn zijn zwart. De jongeren zijn bruin en wit zonder de zwarte kruin.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit rivieren, moerassen en zoetwatermeren.

Voorkomen

Deze Amazonestern komt voor van oostelijk Peru, centraal Colombia en noordelijk Venezuela tot noordoostelijk Argentinië.

Voedsel

Hij foerageert overdag, meestal op kleine vissen, garnalen en insecten. Het voedt zich door te bidden boven het wateroppervlak en vis uit het water te plukken.

Wetenschappelijk

Amazonestern,Yellow-billed tern,Sternula superciliaris
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Laridae
Geslacht: Sternula
Soort: Sternula superciliaris

Onderwerpen #Amazon Sumrusu #amazonase väiketiir #Amazonasseeschwalbe #Amazondvergterne #Amazonestern #amazonianpikkutiira #Amazoninė žuvėdra #Amazonska čigra #Amazontärna #Amazonterne #Atĩ'i #Charadriiformes #Charrancito amazónico #Gaviotín Chico Común #Laridae #rybák amazonský #Rybitwa brazylijska #Sárgacsőrű csér #Sterna beccogiallo #Sterne argentée #Sternula #Suriname 2022 #Trinta réis anão #Trinta-réis-anão #Xatrac menut amazònic #Yellow billed Tern #Yellow-billed Tern #Žutokljuna čigra #Амазонская крачка #крячок амазонський #アマゾンアジサシ #南美白额燕鸥