McConnells stekelstaart – Suriname Fredberg 2022

Kenmerken

De McConnells stekelstaart wordt ca. 15 en 17cm groot. Zijn vleugels, kruin en voorhoofd zijn kastanjebruin, en zijn rug en staart zijn grijsbruin, terwijl zijn gezicht en buik grijs zijn. Zijn snavel is smal en licht gebogen aan het uiteinde.

Biotoop

Deze soort wordt als zeldzaam en lokaal beschouwd in zijn natuurlijke biotoop. Ze leven in de dichte onderlaag aan de randen van vochtige tropische bossen, voornamelijk op de hellingen heuvels, tussen 500 en 1900 meter hoogte.

Voorkomen

Hij komt voor van het uiterste noorden van Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Suriname en het zuiden van Venezuela.

Voedsel

Het is een insecteneter.

Wetenschappelijk

McConnells stekelstaart,McConnell's Spinetail,Synallaxis macconnelli
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Furnariidae
Geslacht: Synallaxis
Soort: Synallaxis macconnelli

Ondersoorten

S.m. macconnelli: Zuid Venezuela en noord Brazilië
S.m. obscuriorL: Suriname, Frans Guijana en noordoost Brazilië

Onderwerpen #català #Codaspino di MacConnell #Flekkstrupestifthale #Furnariidae #Guaduabränslesamlare #Guaduatrådhale #João escuro #João-escuro #MacConnell's Spinetail #Makonelio dygliauodegis krosnius #Maslinastoleđa trnorepa #Mcconnell Dikenkuyruğu #McConnell's Spinetail #Ogończyk brunatny #Östlicher Dunkeldickichtschlüpfer #Passeriformes #Pijuí de McConnell #roraimanorneero #Suriname 2022 #Synallaxe de McConnell #Synallaxis #Восточная кустарниковая иглохвостка #пію бурий #ベネズエラオナガカマドドリ #马氏针尾雀