Marailsjakohoen – Suriname Brownsberg 2022

Kenmerken

De Marailsjakohoen wordt ca. 63 tot 68cm groot. De rug, vleugels en centrale staartveren van de nominaatvorm zijn donker met een groenachtige olijfglans. De buitenste staartveren zijn blauwachtig zwart. Zijn keel en borst zijn donker met witte spikkels en de buik roodbruin. Het heeft een rode keelhuid.

Biotoop

Hij leeft meestal in volgroeid tropisch bos, hoewel hij ook in secundair bos voorkomt. In de Guyana's en Brazilië ligt de voorkeur voor vaste grondbossen met dichte begroeiing. Het is een vogel van de laaglanden.

Voorkomen

De nominaatvorm-van de Marailsjakohoen leeft in het oosten van Venezuela via de Guyana's. P.m. jacupeba leeft in het noorden van Brazilië ten noorden van de Amazone-rivier en mogelijk in het zuidoosten van Venezuela.

Voedsel

Hij foerageert alleen of in groepen van maximaal 6 vogels, meestal in het bladerdak en lagere niveaus van het bos, maar soms ook op de grond. Zijn dieet bestaat bijna volledig uit fruit, hoewel er af en toe insecten worden gegeten.

Wetenschappelijk

Marailsjakohoen,Marail Guan,Penelope marail
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Galliformes
Familie: Cracidae
Geslacht: Penelope
Soort: Penelope marail

Ondersoorten

P.m. jacupeba: zuidoostelijk Venezuela en noordelijk Brazilië.
P.m. marail: oostelijk Venezuela en de Guyana's.

Onderwerpen #Cayennepenelopehøne #Cracidae #Galliformes #guan guyanský #Guan marail #Jacumirim #Kajeninė penelopė #Kajenski guan #läik lotthoko #läik-lotthoko #Marail Guan #Marailguan #Marailhokko #Marailsjakohoen #Maslinasti guan #Pava marail #Penelopa gujańska #Penelope #Pénélope marail #Suriname 2022 #viherselkäsaku #Yeşil Guan #Кайеннская пенелопа #пенелопа гаянська #マレイルシャクケイ #绿背冠雉