Langsnavelwouw – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

De Langsnavelwouw wordt ca. 38 tot 51cm groot. Het is een middelgrote, slanke roofvogel met een gestreepte buik en gestreepte staart. Deze vogels kunnen van de onderzijde er zwartachtig of grijs uitzien (vooral mannetjes) en bruin of steenrood (vrouwtjes). Dit maakt soortidentificatie soms buitengewoon moeilijk. De naar beneden gebogen haak aan het uiteinde van de snavel is duidelijk zichtbaar bij neergestreken en laagvliegende vogels. De washuid is geel netzoals de snavel.

Biotoop

De Langsnavelwouw leeft in bosrijke gebieden in Zuid- en Midden-Amerika, waarbij tropische en subtropische bossen de voorkeur hebben tot een hoogte van ongeveer 1000 mtr.

Voorkomen

Hij komt voor in Amerika, inclusief de Rio Grande-vallei van Texas in de Verenigde Staten, Mexico, het Caribisch gebied, Midden-Amerika en tropisch Zuid-Amerika.

Voedsel

Boomslakken zijn een essentieel onderdeel van het dieet van de Langsnavelwouw. De dichtheid van hun populatie binnen een regio is evenredig met de aanwezigheid van boomslakken.

Wetenschappelijk

Langsnavelwouw,Hook-billed kite,Chondrohierax uncinatus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Chondrohierax
Soort: Chondrohierax uncinatus

Ondersoorten

C.u. uncinatus: van de zuidelijke Verenigde Staten en Mexico tot noordelijk Argentinië.
C.u. mirus: Grenada (Kleine Antillen).

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Caracoleiro #Çengel Gagalı Çaylak #Chondrohierax #Csigászhéja #Hakodziób #Hook-billed Kite #Ilgasnapis peslys #konksnokk haugas #konksnokk-haugas #Kroknäbbsglada #Kroknebbglente #Kukastokljuna lunja #Langschnabelweih #Langsnavelwouw #Lielknābja klīja #luňákovec hákozobý #Milà de bec ganxut #Milan bec-en-croc #Milano Pico Garfio #Milano picogarfio #Nibbio uncinato #Papegøjebaza #Suriname 2022 #väkänokkahaukka #Длинноклювый коршун #шуляк гачкодзьобий #カギハシトビ