Grootsnavelstern – Suriname Bigipan 2022

Kenmerken

De Grootsnavelstern is een grote, kortstaartige stern met een grote gele snavel. Hij wordt ongeveer 38cm groot. De kruin en oordeksels zijn zwart, de bovendelen zijn grijs, de secundaire, primaire dekveren, lores en buik zijn wit. De benen en voeten zijn geel. Een niet-broedende volwassene heeft een blekere kruin en voorhoofd.

Biotoop

Zijn natuurlijke biotoop bestaat uit zoetwater rivieren en meren.

Voorkomen

Hij leeft in Argentinië,5 Bolivia, Brazilië,6 Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad en Tobago, Uruguay en Venezuela.

Voedsel

Hij jaagt op vis vanuit vlucht.

Wetenschappelijk

Grootsnavelstern,Large-billed tern,Phaetusa simplex
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Laridae
Geslacht: Phaetusa
Soort: Phaetusa simplex

Onderwerpen #Atí #Atĩ guasu #Charadriiformes #Charrán picudo #Didžiasnapė žuvėdra #Grootbekstern #Grootsnavelstern #Großschnabel Seeschwalbe #Großschnabel-Seeschwalbe #isonokkatiira #Kalın Gagalı Sumru #Krupnokljuna čigra #Large billed Tern #Large-billed Tern #Laridae #Phaetusa #rybák žlutozobý #Rybitwa amazońska #Sterna beccogrosso #Sternchi Pik Grandi #Sterne à gros bec #Suriname 2022 #suurnokk tiir #suurnokk-tiir #Sydamerikansk flodtärna #Trinta réis grande #Trinta-réis-grande #Tykknebbterne #Tyknæbbet Terne #Vastagcsőrű csér #Xatrac becgròs #žutokljuna čigra #Большеклювая крачка #крячок великодзьобий #オオハシアジサシ #巨嘴燕鸥