Agami reiger

Kenmerken

Deze prachtige reiger soort wordt tussen de 66 en 76 cm groot. Hij heeft korte poten voor een reiger en heeft een dunne snavel die aanzienlijk langer is dan de kop. De nek en buik zijn kastanjebruin, heeft een witte lijn in het midden van de voorhals, en de vleugels zijn glanzend groen. Piekerige lichtblauwe veren sieren de kruin, de flanken van de voorhals en de onderrug. De poten,snavel en washuid op de kop zijn dof geel. Tijdens het broedseizoen kan de washuid op zijn kop van kleur veranderen in een roodachtige kleur. Man en vrouw zijn gelijk van kleed, maar juvenielen zijn grotendeels bruin van boven met een witte voorhals en gestreepte bruin-witte buik.

Ondanks zijn prachtige verenkleed, geeft hij de voorkeur aan een teruggetrokken leven in de schaduw en overhangende vegetatie zodat hij zelden gezien wordt.

Biotoop

In open gebieden is dit een zeldzame soort. Het leefgebied van de Agami-reiger omvat moerasbossen, mangroven, bosstromen en zoetwatermoerassen. Ze komen meestal voor op hoogten tussen zeeniveau en 300 meter, hoewel er waarnemingen zijn ​​van zo hoog als 2.600 meter in de Andes.

Voorkomen

De Agami-reiger is een Neotropische soort die voorkomt in Midden- en Zuid-Amerika. Het verspreidingsgebied van de soort strekt zich uit van Zuidoost-Mexico via Midden- en Caribisch Midden-Amerika tot het Amazonebekken in Zuid-Amerika.

Voedsel

Agami-reigers besluipen hun prooi (vissen, kikkers, kleine reptielen en slakken) in ondiep, schaduwrijk water in beboste gebieden. Ze staan ​​vaak stil op zitstokken of direct in het water, of bewegen heel langzaam.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Ardeidae
Geslacht: Agamia
Soort: Agamia agami

Onderwerpen #Agami #Agami Heron #Agamihäger #Agamihejre #Agamija #Agamireiger #Airone agami #Czapla zielonoskrzydła #Garça da mata #Garça-da-mata #Garza Agamí #Guatemala 2019 #Héron agami #keihäshaikara #Martinet agamí #odahaigur #Speerreiher #Sverdhegre #volavka agami #Агами #アカハラサギ