Grote Pijlstormvogel

Kenmerken

De Grote Pijlstormvogel is een opmerkelijk grote vogel. Hij heeft een opvallende donkerbruine pet op tot over zijn oog. De onderzijde is wit net zoals de onderzijde van de vleugels echter meer met bruine strepen getekend. De bovenzijde is volledig bruin met fijn wit getekende lijnen over de einden van de veren waardoor een prachtig patroon zichtbaar is. Hij heeft een donkere snavel. De Grote Pijlstormvogel wordt ca. 43 tot 51cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 100 tot 118cm.

Biotoop

Deze soort leeft voornamelijk op zee en komt alleen aan land om te broeden.

Voorkomen

De Grote Pijlstormvogel leeft in de Zuidelijke Oceaan en broed op de Falkland eilanden en Tristan de Cunha. Hij verspreidt zich noordelijk richting de Arctische cirkel en komt af en toe voor op de Pacifische Oceaan tot Chili en Californië.

Voedsel

Hij leeft van krill, inktvis en vis. Ze foerageren aan het wateroppervlak, vaak ik grotere groepen vogels.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Procellariidae
Geslacht: Ardenna
Soort: Ardenna gravis

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Baldriga capnegra #Berta dell'Atlantico #buřňák velký #Burzyk wielki #Büyük yelkovan #Great Shearwater #Grootpylstormvoël #Großer Sturmtaucher #Grote Pijlstormvogel #Grutte Mok #Hettuskrofa #isoliitäjä #mustkõht-tormilind #Nagy vészmadár #Pardela Capirotada #Pardela encapuchada #Pardela-de-bico-preto #Portugal 2021 #Puffin majeur #Storlire #Större lira #Storskråpe #Veliki viharnik #Καπελόμυχος #Большой пестробрюхий буревестник #יסעור שחור-כיפה #ズグロミズナギドリ #大鹱