Grote jager

Kenmerken

Grote jagers worden 50 tot 58cm en hebben een spanwijdte van 125 tot 140cm. Volwassenen zijn grijsbruin gestreept, en een zwarte snavel, terwijl jonge exemplaren warmer bruin van kleur zijn en ongestreept zijn aan de onderzijde. Ze hebben een korte, stompe staart en een krachtige vlucht. Ondanks zijn naam is de Grote jager gemiddeld iets kleiner dan de andere 3 soorten Grote jagers op het zuidelijk halfrond, hoewel er niet voldoende verschil om ze in het veld naar grootte te onderscheiden.

Biotoop

Ze broeden op heidevelden aan de kust en op rotsachtige eilanden. Net als andere jagers vliegen ze richting het hoofd van een mens of een andere soort indringer die zijn nest nadert. Hoewel het geen ernstige schade kan toebrengen, is zo'n ervaring met een vogel van deze grootte beangstigend. Het is een migrerende soort, overwintert op zee in de Atlantische Oceaan en bereikt regelmatig de Noord-Amerikaanse wateren. Het is zwerver naar mediterrane landen (bijv. Turkije).

Voorkomen

Ze broeden op heidevelden aan de kust en op rotsachtige eilanden. Net als andere jagers vliegen ze richting het hoofd van een mens of een andere soort indringer die zijn nest nadert. Hoewel het geen ernstige schade kan toebrengen, is zo'n ervaring met een vogel van deze grootte beangstigend. Het is een migrerende soort, overwintert op zee in de Atlantische Oceaan en bereikt regelmatig de Noord-Amerikaanse wateren. Het is zwerver naar mediterrane landen (bijv. Turkije).

Voedsel

Ze eten voornamelijk vis, vogels, eieren, aas, slachtafval, knaagdieren, konijnen en soms bessen. Ze beroven vaak de vis van meeuwen, sternen en zelfs Jan-van-genten. Ze zullen ook direct andere zeevogels aanvallen en doden, tot de grootte van Zilvermeeuwen. Net als de meeste andere jagersoorten zet hij dit piratengedrag het hele jaar door voort. Deze jager moet het meer hebben van de brutte kracht en minder van behendigheid ten opzichte van de kleinere jagers.

Wetenschappelijk

Grote jager,Great skua,Stercorarius skua
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Stercorariidae
Geslacht: Stercorarius
Soort: Stercorarius skua

Onderwerpen #Büyük korsanmartı #Chaluha velká #Didysis plėšikas #Grand Labbe #Great Skua #Grote Jager #Grutte Skraits #isokihu #Lielā klijkaija #Marikaka handia #Moleiro-grande #Nagy halfarkas #Págalo Grande #Palleira grande #Paràsit gros #Portugal 2021 #Skua #Skúmur #Stercorario maggiore #Storjo #Storkjove #Storlabb #Suuränn #Velika govnačka #Veliki pomornik #Wydrzyk wielki #Αετοληστόγλαρος #Большой поморник #Голям морелетник #Поморник великий #חמסן גדול #كركر كبير #オオトウゾクカモメ