Grauwe Pijlstormvogel

Kenmerken

De Grauwe Pijlstormvogel is een relatief grote donkere pijlstormvogel met lichte ondervleugels. Ze hebben donkere poten en een donkere snavel. Ze zijn bijna volledig donker bruin van kleur, de keel en borst zijn iets lichter van kleur. Deze soort wordt ca. 40 tot 46cm groot en heeft een spanwijdte van 94 tot 105cm.

Biotoop

Deze vogels leven voornamelijk op zee en broeden in grote kolonies. Ze maken holen van maximaal 3 mtr diep op begroeide berghellingen aan de kust.

Voorkomen

De Grauwe Pijlstormvogel leeft op en in de omgeving van de Australische eilanden in het zuiden, Nieuw Zeeland, Chatham, zuidelijke gebieden van Zuid Amerika tot op de Falklandeilanden. Deze vogels migreren richting het noorden naar de noordpool en via de Indische Oceaan naar Zuidoost Afrika. Ze leven voornamelijk op zee en kunnen in enorme grote groepen aangetroffen worden tijdens de migratie.

Voedsel

Deze vogels foerageren op krill en vis door verschillende jachttechnieken. Ze duiken naar prooi, vaak in grote groepen vogels.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Procellariidae
Geslacht: Ardenna
Soort: Ardenna grisea

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Baldriga grisa #Berta grigia #buřňák temný #Burzyk szary #Črni viharnik #Dunkler Sturmtaucher #Grålira #Grålire #Gráskrofa #Grauwe Pijlstormvogel #Kül rengi yelkovan #Malbaartjie #nokiliitäjä #Pardela escura #Pardela Sombría #Pardela-preta #peegel-tormilind #Puffin fuligineux #Skiere Mok #Sodfarvet Skråpe #Sooty Shearwater #Szürke vészmadár #Серый буревестник #יסעור כהה #جلم ماء فاحم #کبوتر دریایی دودی #ハイイロミズナギドリ #灰鹱