Engelse gele kwikstaart

Kenmerken

De Engelse gele kwikstaart wordt ca. 16 cm groot, gelijkwaardig aan de normale Gele kwikstaart. Hij heeft een groenig bruine rug en heldergele buik, die bij het vrouwtje iets lichter is. Het verschil met de gewone gele kwikstaart zit in de koptekening van het mannetje. Bij de Engelse gele kwikstaart ontbreekt het grijs op de kop, de oogstreep is geel en de kop is verder groenig bruin op de plaatsen waar de gewone gele kwikstaart grijs is.

Biotoop

De Engelse gele kwikstaart komt voor in vochtige weilanden, en randen van moerassen waar hij ook broedt. Komt ook voor op akkers en nabij sloten en rivieren.

Voorkomen

Deze ondersoort van de Gele kwikstaart komt voor op de Britse eilanden, er broeden echter enkele paartjes in Nederland.

Voedsel

Ze leven voornamelijk van insecten, spinnen en ander ongewervelde.

Wetenschappelijk

Engelse kwikstaart,Yellow-crowned Wagtail,Motacilla flava flavissima
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Motacillidae
Geslacht: Motacilla
Soort: Motacilla flava
Ondersoort: Motacilla flava flavissima

Onderwerpen #Bergeronnette flavéole #Engelse gele kwikstaart #Engelse Kwikstaart #Gelbkopf Schafstelze #Gelbkopf-Schafstelze #Gele Kwikstaart ssp flavissima #Gielkopboumantsje #Gulhovedet Gul Vipstjert #inglise hänilane #keltavästäräkki #Lavandera Boyera Inglesa #Maashorst 2020 #Pliszka żółtawa #Western Yellow Wagtail ssp flavissima #Yellow-crowned Wagtail #Желтая трясогузка ssp flavissima #ቢጫ ጡልጡሌ