Kuifaalscholver

Kenmerken

De Kuifaalscholver is een middelgrote tot grote zwarte vogel welke ca. 68 tot 78cm groot wordt en een spanwijdte heeft van ca. 95 tot 110cm. Hij heeft een lange staart en een gele keellap. Volwassenen hebben een kleine kuif in het broedseizoen. Hij onderscheidt zich van de gewone Aalscholver door zijn kleinere formaat, lichtere bouw, dunnere snavel en, in broedkleed, door de kuif en metaalachtige groen-getinte glans op de veren.

Biotoop

Hij foerageert in zee en is, in tegenstelling tot de gewone Aalscholver, zeldzaam in het binnenland. Hij overwintert langs elke kust die goed voorzien is van vis.

Voorkomen

Hij broedt rond de rotsachtige kusten van West- en Zuid-Europa, Zuidwest-Azië en Noord-Afrika, en overwinterend met name in zijn broedgebied, behalve de meest noordelijke vogels.

Voedsel

De Kuifaalscholver duikt naar voedsel zoals vis en weekdieren.

Wetenschappelijk

Kuifaalscholver,European shag,Common shag,Phalacrocorax aristotelis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae
Geslacht: Phalacrocorax
Soort: Phalacrocorax aristotelis

Ondersoorten

P.a. aristotelis: IJsland en westelijk Europa.
P.a. riggenbachi: de westkust van Marokko.
P.a. desmarestii: de mediterrane kusten en eilanden.

Onderwerpen #Cekulainais ūdenis #Common shag #Corb marí emplomallat #Cormoran huppé #Cormorán Moñudo #ćubasti kormoran #European Shag #Galheta #Karabullaku me çafkë #karikormoran e. karikarbas #karimetso #Kormorán chocholaty #Kormoran czubaty #Krähenscharbe #Kuifaalscholver #Kuoduotasis kormoranas #Lapland 2019 #Marangone dal ciuffo #Morski vranac #Phalacrocoracidae #Phalacrocorax #Phalacrocorax aristotelis #Suliformes #Tepeli karabatak #Toppskarfur #Toppskarv #Topskarv #Tûfielgoes #Ubarroi mottoduna #Üstökös kárókatona #vranjek #Θαλασσοκόρακας #Баклан чубатий #Морски корморан #Среден корморан #Хохлатый баклан #עברית #קורמורן ימי #غاق شائع #ქოჩორა ჩვამა #ヨーロッパヒメウ #欧鸬鹚