Yucatánsabelvleugel

Kenmerken

De Yucatánsabelvleugel wordt ca. 11,5 tot 13,5cm groot. Hun snavel is recht, lang en stevig. Volwassen mannetjes hebben een helder violette kruin, metaalgroene tot bronsgroene bovendelen en blauwgroene bovenstaartveren. Hun staartveren zijn meestal dof metallic blauwachtig groen dat aan de uiteinden paarsachtig zwart wordt. Een groot deel van hun gezicht is dof grijsachtig wit tot grijs, met een witte vlek achter het oog. Hun onderdelen zijn bruingrijs.

Biotoop

Ze leven in en om vochtig groenblijvend en semi-loofbos en regenwoud. In hoogte varieert het van zeeniveau tot 1.400 mtr.

Voorkomen

Deze soort komt voor van Yucatán tot Guatemala en Belize en noordoostelijk Honduras.

Voedsel

Ze leven van nectar en insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Apodiformes
Familie: Trochilidae
Geslacht: Pampa
Soort: Pampa pampa

Onderwerpen #Apodiformes #Campyloptère à queue large #Colibrí Pampa #Guatemala 2019 #Pampa #Pampakolibri #Trochilidae #Wedge-tailed Sabrewing #Yucatánsabelvinge #Yucatánsabelvleugel #zapylak zielonosterny