Witnekspecht

Kenmerken

De Wwitnekspecht is een grote spechten soort welke ca. 29cm groot wordt. Hij heeft een zwarte rug en goudgele vleugels. De stuit en de staart zijn zwart. De onderzijde is wit met donkere strepen. De kop is witachtig met een donkere baardstreep en een zwarte vlek rond het oog met uitlopers naar de nek. Kenmerkend is de witte vlek achter op de nek die V-vormig eindigt in een zwarte vlek op de rug.

Biotoop

Het leefgebied van de Wwitnekspecht bestaat uit halfopen bos, voornamelijk bomen afgewisseld met struikgewas.

Voorkomen

Dit is een prachtige spechtensoort welke voorkomt in India en Sri-Lanka.

Voedsel

De WItnekspecht leeft van insecten en vruchten.

Wetenschappelijk

Witnekspecht,White-naped woodpecker,Chrysocolaptes festivus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Picidae
Geslacht: Chrysocolaptes
Soort: Chrysocolaptes festivus

Onderwerpen #Baltasprandis sultoninis genys #datel zlatoramenný #Goldschulterspecht #Hvidnakket Sultanspætte #Hvitnakkespett #intiantuliperätikka #Pic de Goa #Picchio nucabianca #Picot de dors blanc #Pito Dorsiblanco #Sri Lanka 2018 #Sułtan białogrzbiety #valgeturi-sultanrähn #Vitnackad sultanspett #White-naped Woodpecker #Witnekspecht #Черноспинный султанский дятел #セグロコガネゲラ #黑腰啄木鸟