Witbuikdrongo

Kenmerken

De Witbuikdrongo wordt ca. 24cm groot. Deze drongosoort is zwart zonder glanzende veren aan de bovenkant en grijsachtig op de keel en borst (terwijl de buik en vleugels volledig wit zijn in de Indiase vorm welke de nominaat ondersoort is). De vork van de staart is minder diep dan in die van de Koningsdrongo welke vaak in hetzelfde biotoop wordt gezien.

Biotoop

Deze soort wordt meestal gevonden in droog struikgewas of open bossen.

Voorkomen

De Witbuikdrongo is een standvogel en broedvogel in India en Sri Lanka.

Voedsel

Het is een insecteneter. Hij jaagt vanaf een zitplaats.

Wetenschappelijk

Witbuikdrongo,White-bellied drongo,Dicrurus caerulescens
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Dicruridae
Geslacht: Dicrurus
Soort: Dicrurus caerulescens

Onderwerpen #Baltapilvis drongas #Drongo à ventre blanc #Drongo panciabianca #Drongo panxablanc #drongo šedobřichý #Drongo Ventriblanco #Dziwogon białobrzuchy #Graubrustdrongo #Hvidbuget Drongo #Hvitbukdrongo #Sri Lanka 2018 #Szürkebegyű drongó #valgekõht-drongo #valkovatsadrongo #Vitbukad drongo #White-bellied Drongo #Witbuikdrongo #Белобрюхий дронго #シロハラオウチュウ #白腹卷尾