Witbrauwbuulbuul

Kenmerken

De Witbrauwbuulbuul wordt ongeveer 20cm groot, inclusief de redelijk lange staart van 8cm. Hij heeft een olijfgrijze bovenzijde en witachtige onderzijde. Deze soort is herkenbaar aan het witte supercilium, de witte halve maan onder het oog en de donkere oogstreep en snor. De snavel is geelachtig en er is wat geel op de kin en snor. De keel is echter grotendeels witachtig in tegenstelling tot de vergelijkbaar ogende en klinkende Geelkeelbuulbuul die wordt aangetroffen in de rotsachtige biotopen. Drie of vier haarachtige veren zijn aanwezig op de nek. Seksen zijn vergelijkbaar in verenkleed.

Biotoop

Hij wordt aangetroffen in droog open struikgewasland voornamelijk op de vlaktes en komt ook voor in tuinen en bossen met dichte struiken.

Voorkomen

Het is een algemene broedvogel in Sri Lanka en India.

Voedsel

Ze leven van fruit en insecten.

Wetenschappelijk

Witbrauwbuulbuul,White-browed Bulbul,Pycnonotus luteolus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Pycnonotidae
Geslacht: Pycnonotus
Soort: Pycnonotus luteolus

Ondersoorten

P.l. luteolus: centraal en zuidelijk India.
P.l. insulae: Sri Lanka.

Onderwerpen #Barnásfehér bülbül #Bilbil białobrewy #Bulbul à sourcils blancs #bulbul bělobrvý #Bulbul cigliabianche #Bulbul de Cejas Blancas #Bulbul de Lesson #Hvitbrynbylbyl #Indinis bulbiulis #Indisk Bulbul #Indisk bulbyl #Sri Lanka 2018 #valkokulmabulbuli #Weißbrauenbülbül #White-browed Bulbul #Witbrauwbuulbuul #Белобровый настоящий бюльбюль #マミジロヒヨドリ #白眉鹎