Vlekvleugellijster

Kenmerken

Volwassenen van deze middelgrote lijsterachtige welke 21 tot 27cm groot wordt, zijn lichtbruin aan de boven zijde met een dubbele vleugelstreep van witte vlekken. Het bleke gezicht heeft twee donkere verticale strepen. De onderzijde is wit met zware vlekken. De snavel is zwart en de poten zijn geel. Jonge vogels hebben vaalgele strepen op de bovenzijde, het gezicht en de onderzijde zijn lichtbruin met zware strepen.

Biotoop

Deze mooie soort broedt in heuvelregenwouden, en in mindere mate in drogere bossen, op hoogten tussen de 500 en 2000mtr.

Voorkomen

Dit is een endemische algemene broedvogel in Sri Lanka.

Voedsel

Vlekvleugellijsters zijn omnivoor, maar eten veel meer insecten dan fruit. Ze foerageren op de grond.

Wetenschappelijk

Vlekvleugellijster,Spot-winged Thrush,Geokichla spiloptera
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Turdidae
Geslacht: Geokichla
Soort: Geokichla spiloptera

Onderwerpen #Ceylondrossel #Ceyloni földirigó #Dėmėtasparnis dirvinis strazdas #drozd srílanský #drozdaczek plamoskrzydły #Fläckvingad trast #Flekkvingetrost #Grive à ailes tachetées #Pletvinget Drossel #Spot-winged Thrush #Sri Lanka 2018 #srilankankirjorastas #Tord de Sri Lanka #Tordo alimacchiate #Tordo-do-ceilão #tseiloni maarästas #Vlekvleugellijster #Zorzal Alimoteado #Цейлонский земляной дрозд #セイロンジツグミ #斑翅地鸫