Tuintroepiaal

Kenmerken

De Tuintroepiaal wordt ca. 15 tot 18cm groot. Het volwassen mannetje van de nominaat ondersoort heeft een kastanjekleurige onderzijde, schouder en romp.De rest van het verenkleed is zwart. Bij de ondersoort I. s. fuertesi is de onderzijde meer een okerkleur. Het volwassen vrouwtje en juvenielen van beide ondersoorten hebben olijfgroen op de bovenste delen en geelachtig op de borst en buik. Alle volwassenen hebben puntige blauwgrijze snavels en witte vleugelbalken.

Biotoop

Het broedhabitat bestaat uit halfopen gebieden met loofbomen.

Voorkomen

De Tuintroepiaal broedt in het voorjaar in het oosten van Noord-Amerika van nabij de grens tussen Canada en de Verenigde Staten ten zuiden tot centraal Mexico. Hij migreert na het broedseizoen, het wintergebied van de nominaat strekt zich uit van de laaglanden aan de kust van centraal Sinaloa en het zuiden van Veracruz in het zuiden tot het noorden van Colombia en het noordwesten van Venezuela.

Voedsel

In het broedseizoen eten ze insecten en spinnen. Wanneer het seizoen verandert, bevat hun dieet ook rijp fruit. Tijdens de winter bestaat hun dieet uit fruit, nectar, insecten en zaden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Icteridae
Geslacht: Icterus
Soort: Icterus spurius

Ondersoorten

I.s. spurius: zuidelijk Canada en de centrale en oostelijke Verenigde Staten.
I.s. phillipsi: centraal Mexico.

Onderwerpen #Dārzu vālodze #Gartentrupial #Guatemala 2019 #Hagetrupial #Icteridae #Icterus #Kacyk kasztanowaty #Kerti trupiál #Orchard Oriole #Oriole des vergers #Oriolo dei frutteti #Passeriformes #Rusttrupial #Sodinis spalvingasis trupialas #tarhaturpiaali #Trädgårdstrupial #trupiál zahradní #Tuintroepiaal #Turpial Castaño #Turpial castany #Садовый цветной трупиал #アカクロムクドリモドキ