Tropische spotlijster

Kenmerken

Volwassen Tropische spotvogels worden ca. 23 tot 25,5cm groot. Volwassenen van de nominaat ondersoort zijn grijs op het hoofd en de bovenste delen en hebben een witachtig supercilium en een donkere streep door het oog. De onderzijde is gebroken wit en de vleugels zijn zwartachtig met twee witte vleugelbalken en witte randen aan de vleugelpennen. Ze hebben een lange donkere staart met witte punten, een slanke zwarte snavel met een lichte neerwaartse curve en lange donkere poten. Juvenielen zijn bruiner op hun borst en flanken hebben vage strepen.

Biotoop

Deze soort komt veel voor in de meeste open biotopen, ook rond menselijke bewoning. Voorbeelden zijn struikgewas, savanne, parken en landbouwgrond. Het vermijdt gesloten bossen en mangroven. Het is een vogel van de laaglanden tot middelste hoogten.

Voorkomen

De Tropische spotlijster is een broedvogel uit het zuiden van Mexico tot het noorden en oosten van Zuid-Amerika en op de Kleine Antillen en andere Caribische eilanden.

Voedsel

Hij foerageert op de grond of laag in de vegetatie. Hij vangt vliegende insecten zoals zwermende termieten. Het is omnivoor, het dieet omvat een verscheidenheid aan geleedpotigen (zoals spinnen, sprinkhanen en kevers), zaden, kleine vruchten en bessen, grotere gekweekte vruchten (zoals mango's), hagedissen, vogel- en hagediseieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Mimidae
Geslacht: Mimus
Soort: Mimus gilvus

Ondersoorten

M.g. gracilis: van zuidelijk Mexico tot Honduras en El Salvador.
M.g. leucophaeus: Yucatán en Cozumel.
M.g. antillarum: de Kleine Antillen bezuiden Antigua.
M.g. tobagensis: Trinidad en Tobago.
M.g. rostratus: de eilanden nabij noordelijk Venezuela.
M.g. melanopterus: noordelijk Colombia, Venezuela, Guyana en noordelijk Brazilië.
M.g. gilvus: Suriname en Frans-Guyana.
M.g. tolimensis: van oostelijk El Salvador tot centraal Panama, westelijk en centraal Colombia tot noordelijk Ecuador.
M.g. antelius: noordoostelijk en oostelijk Brazilië.
M.g. magnirostris: San Andrés-eiland (nabij oostelijk Nicaragua).

Onderwerpen #Atogrąžinis mėgdžiotojas #drozdec tropický #Guatemala 2019 #Mim de les sabanes #Mimidae #Mimo tropicale #Mimus #Moqueur des savanes #Passeriformes #przedrzeźniacz siwy #Sabiá da praia #Sabiá-da-praia #Sinsonte Tropical #Tropenspottdrossel #Tropespottedrossel #Tropespottefugl #Tropical Mockingbird #tropiikkimatkija #Tropische Spotlijster #Tropisk härmtrast #Тропический певчий пересмешник #フナシマネシツグミ