Townsends zanger

Kenmerken

De Townsends zanger heeft een geel gezicht met een zwarte streep over zijn wangen die zich uitstrekt tot een oorvlek, een dunne puntige snavel, twee witte vleugelbalken, olijfkleurige bovendelen met zwarte strepen op hun rug en flanken en een witte buik. Volwassen mannetjes hebben een zwarte pet, zwarte keel en gele onderborst. Vrouwtjes hebben een donkere pet en een gele keel.

Biotoop

Hun broedbiotoop bestaat uit naaldbossen met grote bomen aan de noordwestkust van Noord-Amerika.

Voorkomen

Vogels uit Haida Gwaii trekken korte afstanden verder naar het zuiden aan de Pacifische kust. Andere vogels overwinteren in Mexico, Midden-Amerika en het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Voedsel

Ze foerageren actief in de hogere takken, soms zwevend of insecten vangend tijdens de vlucht. Ze eten vooral insecten en spinnen en zaden. Buiten het broedseizoen foerageren deze vogels in gemengde koppels. In de winter eten ze ook bessen en plantennectar.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Parulidae
Geslacht: Setophaga
Soort: Setophaga townsendi

Onderwerpen #Bosquerola de Townsend #Cédruslombjáró #Granparula #Guatemala 2019 #kuusikerttuli #lasówka czarnolica #lesňáček západní #Mariquita de townsend #Mariquita-de-townsend #nulusäälik #Parula di Townsend #Parulidae #Paruline de Townsend #Passeriformes #Reinita de Townsend #Setophaga #Sortøret Sanger #Taunsenda ķauķis #Taunsendo krūminukas #Townsend's Warbler #Townsends skogssångare #Townsends Zanger #Townsendwaldsänger #Пугливый лесной певун #タウンゼンドアメリカムシクイ