Stekelstaartsnip

Kenmerken

De Stekelstaartsnip wordt ca. 25 tot 27cm groot en is vergelijkbaar Europese Watersnip, al heeft deze een langere snavel. Volwassenen hebben korte groenachtig grijze poten en een lange rechte donkere snavel. Het lichaam is bruin aan de bovenzijde, met opvallende crèmekleurige lijnen op hun rug. Ze zijn bleek aan de onderzijde en hebben een gestreepte vale borst en witte buik. Ze hebben een donkere streep door het oog, met lichte strepen erboven en eronder. Man en pop zijn vergelijkbaar. De vleugels zijn minder puntig dan Europese Watersnip en missen de witte achterrand van deze soort.

Biotoop

Het broedgebied bestaat uit vochtige moerassen en toendra in Arctisch en boreaal Rusland. Vogels buiten het broedgebied gebruiken een verscheidenheid aan natte gebieden, vaak met de gewone watersnip, maar kunnen ook in drogere habitats worden aangetroffen.

Voorkomen

De Stekelstaartsnip broedt in het noorden van Rusland en migreert na het broedseizoen naar Zuid-Azië van Pakistan tot in Indonesië. Het is de meest voorkomende watersnip-soort in Zuid-India, Sri Lanka en een groot deel van Zuidoost-Azië.

Voedsel

Deze vogels foerageren in modder of zachte grond, sonderen met de snavel of eten op zicht. Ze eten voornamelijk insecten en regenwormen, maar ook plantmateriaal.

Wetenschappelijk

Stekelstaartsnip,Pin-tailed snipe,Gallinago stenura
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Scolopacidae
Geslacht: Gallinago
Soort: Gallinago stenura

Onderwerpen #Adatastes mērkaziņa #Agachadiza Colirrara #Becadell siberià #Bécassine à queue pointue #Beccaccino stenuro #Bekas syberyjski #bekasina sibiřská #Hegyesfarkú sárszalonka #Móasnípa #Narceja siberiana #Ostrorepa kozica #Pin-tailed Snipe #Rytinis perkūno oželis #siberi nepp #Sibirbekkasin #Sibirisk beckasin #Sibirisk Bekkasin #Sibirya suçulluğu #Spießbekassine #Sri Lanka 2018 #Stekelstaartsnip #suippopyrstökurppa #Азиатский бекас #חרטומית חדת-זנב #شنقب رفيع الذيل جهلول رفيع الذيل #پاشلک دم‌مویی #นกปากซ่อมหางเข็ม #ハリオシギ #针尾沙锥