Rozekopzanger

Kenmerken

De Rozekopzanger wordt ca. 12,5 tot 13,5cm groot. Beide geslachten hebben een vergelijkbaar verenkleed, hoewel vrouwtjes over het algemeen gemiddeld iets valer zijn. Een volwassene vogel heeft donkerrode bovendelen, een zilverroze borst en rozerode onderdelen. De kop is zilverroze, met een roodachtig voorhoofd en donkerbruine irissen. De snavel is zwartachtig, vertoont soms wat hoornkleur op de ondersnavel en de poten zijn vleeskleurig.

Biotoop

Het is een vrij algemene bewoner van vochtige tot semi-vochtige dennen-eik, dennen-groenblijvende en groenblijvend bos en bosranden, op hoogten variërend van 1.800 tot 3.500mtr boven zeespiegel.

Voorkomen

De Rozekopzanger is endemisch in de hooglanden van centraal en oostelijk Chiapas in Mexico en in het westen van Guatemala.

Voedsel

Het is een insecteneter.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Parulidae
Geslacht: Cardellina
Soort: Cardellina versicolor

Onderwerpen #Bosquerola rosada #Cardellina #Guatemala 2019 #lesňáček růžový #Mariquita de cabeça rosa #Mariquita-de-cabeça-rosa #Parula testarosa #Parulidae #Paruline à tête rose #pąsówka różowogłowa #Passeriformes #Pink headed Warbler #Pink-headed Warbler #Raudongalvis tanagrinis parulidas #Reinita Rosada #roosasäälik #Rosenhovedet Rødsanger #Rosenhuvad skogssångare #Rosenparula #Rosenwaldsänger #Rozekopzanger #ruusukerttuli #Розовый танагровый певун #ズキンベニアメリカムシクイ