Rouwtroepiaal

Kenmerken

Het mannetje Rouwtroepiaal wordt 25,5cm groot. Het iets kleinere vrouwtje wordt 23cm. Het volwassen verenkleed is volledig zwart met een blauwachtige glans, en de snavel, poten en voeten zijn ook zwart. De iris is bruin. Vrouwtjes zijn identiek verenkleed als de mannetjes.

Biotoop

De Rouwtroepiaal bewoont een breed scala aan biotopen, maar vermijdt dicht bos en dicht kreupelhout. Hij heeft zich aangepast aan menselijke bewoning en is te zien in tuinen en op gazons.

Voorkomen

Deze soort komt voor van Mexico tot Nicaragua.

Voedsel

Hij foerageert voornamelijk op de grond voor insecten, maar zal ook nectar en rijpende vruchten en andere planten eten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Icteridae
Geslacht: Dives
Soort: Dives dives

Onderwerpen #Czarnobłysk krzykliwy #Dalos csiröge #Dives #Guatemala 2019 #Icteridae #Ittero melodioso #lauluturpiaali #Melodious Blackbird #Niūrusis trupialas giesmininkas #Passeriformes #Quíscal melòdic #Quiscale chanteur #Rouwtroepiaal #Sangglansstærling #Sångtrupial #Sangtrupial #Trauerstärling #vlhovec zpěvavý #Zanate Cantor #Певчий траурный трупиал #ウタムクドリモドキ