Roodkeelbaardvogel

Kenmerken

Dit is een kleine barbetsoort welke 15cm groot wordt. Het is een mollige vogel met een korte nek, grote kop en korte staart. De volwassen Roodkeelbaardvogel heeft in zijn geheel een groen lichaam en vleugels, een blauwe band langs de zijkant van het hoofd en de nek en een zwarte halve maan achter het oog. Rond de ogen is het geel en heeft hij een rode snavelbasis.

Biotoop

De Roodkeelbaardvogel is een vogelsoort welke leeft in de bomen van open bossen.

Voorkomen

De Roodkeelbaardvogel is een Aziatische barbetsoort, een endemische stanvogel en broedvogel in Sri Lanka.

Voedsel

Ze foerageren op fruit en insecten.

Wetenschappelijk

Roodkeelbaardvogel,Crimson-fronted Barbet,Psilopogon rubricapillus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Megalaimidae
Geslacht: Psilopogon
Soort: Psilopogon rubricapillus

Onderwerpen #Barbetto frontecremisi #Barbu à couronne rouge #Barbudo Capirrojo #Barbut verd de Sri Lanka #Crimson-fronted Barbet #Flammeskjeggfugl #Karmosinstrupig barbett #Malabarinė megalaima #Malabarschmied #Pstrogłów czerwonoczelny #Roodkeelbaardvogel #Rødmasket Skægfugl #Sri Lanka 2018 #tamili habelind #tulipääseppä #vousák indický #Малабарский бородастик #ヒノドゴシキドリ #绯喉拟啄木