Roodkapzanger

Kenmerken

De Roodkapzanger wordt ca. 12,7cm groot. Ze zijn effen olijf- tot olijfgrijs, met grijswitte onderzijde, felgele borst en keel, en een onderscheidend gezichtspatroon bestaande uit een roestbruine kroon, een witte wenkbrauwlijn, een donkere ooglijn die vervaagt in een roestbruine wang. De snavel is stevig en zwart, de vleugels zijn rond en stomp en de staart is lang.

Biotoop

De Roodkapzanger leeft voornamelijk in tropische struikachtige hooglanden.

Voorkomen

Hij komt voor in het zuiden van Noord-Amerika. Het verspreidingsgebied strekt zich uit van Mexico tot het zuiden van Midden-Amerika. Verder naar het noorden bewonen ze het zuidoosten van Arizona en het zuiden van Texas.

Voedsel

Roodkapzangers eten voornamelijk insecten en spinnen, ze foerageren door dicht struikgewas en scannen dicht bij de grond op beweging.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Parulidae
Geslacht: Basileuterus
Soort: Basileuterus rufifrons

Ondersoorten

B.r. caudatus: noordwestelijk Mexico.
B.r. dugesi: westelijk en centraal Mexico.
B.r. jouyi: noordoostelijk en oostelijk Mexico.
B.r. rufifrons: zuidelijk Mexico en centraal Guatemala.
B.r. salvini: zuidoostelijk Mexico, Belize en noordelijk Guatemala.

Onderwerpen #Basileuterus #Bērgalvas ķauķis #Bosquerola reial d'orelles roges #Brunkroneparula #Brunkronet Tangarsanger #Guatemala 2019 #kastanjaposkikerttuli #Koronówka rdzawoucha #lesňáček rezavohlavý #Parula caporossiccio #Parulidae #Paruline à calotte rousse #Passeriformes #Pula-pula-de-capuz-vermelho #Rausvagalvis nykštukinis parulidas #Reinita Coronirrufa #Roodkapzanger #Rostkronad skogssångare #Rotkappen-Waldsänger #Rufous-capped Warbler #valgekulm-selvasäälik #Рыжеголовый корольковый певун #アカボウシアメリカムシクイ