Roodbuikbuulbuul

Kenmerken

De Roodbuikbuulbuul is makkelijk te herkennen aan zijn korte kuif die het hoofd een vierkant uiterlijk geeft. Het lichaam is donkerbruin met een schilferig patroon terwijl de kop donkerder tot zwart is. De stuit is wit terwijl de flank rood is. De zwarte staart is wit getipt. Hij wordt ongeveer 20cm groot inclusief de lange staart.

Biotoop

Dit is een vogel van droog struikgewas, open bos, vlaktes en gecultiveerd land. In zijn inheems bereik wordt hij zelden aangetroffen in oude bossen.

Voorkomen

Het is een algemene broedvogel van het Indiase subcontinent, waaronder Sri Lanka, dat zich uitstrekt naar het oosten tot Birma en delen van Tibet.

Voedsel

Roodbuikbuulbuuls voeden zich met fruit, bloemblaadjes van bloemen, nectar, insecten en af ​​en toe gekko's. Ze voedden zich ook met de bladeren van de Luzerne.

Wetenschappelijk

Roodbuikbuulbuul,Red-vented Bulbul,Pycnonotus cafer
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Pycnonotidae
Geslacht: Pycnonotus
Soort: Pycnonotus cafer

Ondersoorten

P.c. cafer: De typelocatie (Puducherry in het zuiden van India) werd vastgelegd door de Duitse ornitholoog Erwin Stresemann in 1952.
P.c. humayuni: zuidoostelijk Pakistan, noordwestelijk en het noordelijke deel van Centraal-India.
P.c. intermedius: de westelijke Himalaya.
P.c. bengalensis: de centrale en oostelijke Himalaya, noordoostelijk India en Bangladesh.
P.c. stanfordi: noordelijk Myanmar en zuidwestelijk China.
P.c. melanchimus: zuidelijk en midden Myanmar.
P.c. saturatus: oostelijk India.
P.c. haemorrhousus: Sri Lanka.

Onderwerpen #Bilbil czerwonoplamy #Bulbul à ventre rouge #Bulbul Cafre #Bulbul cul roig #Bulbul dal sottocoda rosso #bulbul šupinkový #Kızıl arapbülbülü #Kormos bülbül #Mrki bulbul #Raudonsturplis bulbiulis #Red-vented Bulbul #Rödgumpad bulbyl #Roodbuikbuulbuul #Rußbülbül #Ryðglymur #Rødgumpbylbyl #Rødgumpet Bulbul #Sarkandibena bulbulis #Sri Lanka 2018 #Tuta de ventre vermelho #Розовобрюхий настоящий бюльбюль #بلبل أحمر العجز بلبل المنفس #بلبل زیردم سرخ #シリアカヒヨドリ #黑喉红臀鹎