Roodborstkardinaal

Kenmerken

De Roodborstkardinaal wordt ca. 18 tot 19cm groot. Bij beide geslachten heeft de snavel een doffe hoornachtige kleur en zijn de poten en ogen donker. Volwassen mannetjes hebben tijdens het broedseizoen zwarte kopveren, vleugels en staart, een witte borst met daarop een rode vlek. Buiten het broedseizoen om is de rode vlek afwezig. Het vrouwtje daarentegen heeft donkergrijze tot bruine veren.

Biotoop

De soort verblijft doorgaans in bladverliezend bos in boomtoppen en vertoond zich maar zelden op de grond.

Voorkomen

De roodborstkardinaal komt tijdens het broedseizoen voornamelijk voor in het noorden van de Verenigde Staten en Canada. Tijdens de winter migreren ze naar het zuiden van de Verenigde Staten of Centraal-Amerika en de Caraïben.

Voedsel

Hij foerageert op insecten, zaden en bessen, en af en toe nectar.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Cardinalidae
Geslacht: Pheucticus
Soort: Pheucticus ludovicianus