Poelruiter

Kenmerken

De Poelruiter wordt ca. 22 tot 25cm groot en lijkt op de groenpootruiter, maar heeft het formaat van een tureluur. Hij heeft een zeer dunne snavel en opvallend lange poten. De bovenzijde is grijs met in de zomer zwartbruine vlekjes, het voorhoofd, de borst, buik en staart zijn wit. In zomerkleed is de borst met donkere vlekken bedekt. De poten zijn vaalgeel of geelgrijs, zelden oranje-achtig. De snavel is zwart.

Biotoop

De Poelruiter vindt men op open grasrijke steppe en taiga wetlands.

Voorkomen

Hij broedt van oostelijk Europa tot centraal Azië. Het is een migrerende soort, de meeste vogels overwinteren in Afrika, en India en minder migreren naar Zuidoost-Azië en Australië.

Voedsel

Hij broedt van oostelijk Europa tot centraal Azië. Het is een migrerende soort, de meeste vogels overwinteren in Afrika, en India en minder migreren naar Zuidoost-Azië en Australië.

Wetenschappelijk

Poelruiter,Marsh sandpiper,Tringa stagnatilis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Scolopacidae
Geslacht: Tringa
Soort: Tringa stagnatilis

Onderwerpen #Albastrello #Archibebe Fino #Bataklık düdükçünü #Bilurico fino #Brodziec pławny #Chevalier stagnatile #Damklire #Dammsnäppa #Damsnipe #Dika tilbite #Dugonoga prutka #Fluierar de lac #Jezerski martinec #krivokljuni prudnik #Kūdrinis tilvikas #Lammitilder #lampiviklo #Marsh Sandpiper #Moerasruiter #Perna-verde-fino #Poelruiter #Qyrylyku sqephollë #Siseta #Sompetsjirk #Sri Lanka 2018 #Tavi cankó #Teichwasserläufer #Vatnastelkur #Vodous stihly #Βαλτότρυγγας #Коловодник ставковий #Кулік-паручайнік #Мала зеленонога тринга #Малък зеленоног водобегач #Поручейник #Առափնյա կտցար #ביצנית עדינה #آبچلیک تالابی #طيطوي البطائح #นกชายเลนบึง #ჭაობის მენაპირე #コアオアシシギ #泽鹬