Pauwkalkoen

Kenmerken

Het mannetje van de Pauwkalkoen wordt ca. 90 tot 100cm groot, de vrouwtjes zijn kleiner. Het verenkleed van de Pauwkalkoen heeft glanzende rode, groene, blauwe en paarse kleuren. De nek en het hoofd is lichtblauw. Het ooggebied en de huidflap van de man die over de snavel hangt is rood.

Biotoop

Het biotoop bestaat uit tropisch regenwoud, voor het foerageren trekken ze naar lichte gebieden in de omgeving.

Voorkomen

De Pauwkalkoen is een kalkoensoort die voornamelijk voorkomt op het schiereiland Yucatán, Mexico, evenals in delen van Belize en Guatemala.

Voedsel

Hij foerageert op bessen, vruchten en insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Galliformes
Familie: Phasianidae
Geslacht :Meleagris
Soort: Meleagris ocellata

Onderwerpen #Akiniuotasis kalakutas #Arguskalkon #Dindon ocellé #Flekkalkun #Gall dindi ocel·lat #Galliformes #Guajolote Ocelado #Guatemala 2019 #Indyk pawi #jukataninkalkkuna #krocan paví #Meleagris #Ocellated Turkey #Påfuglekalkun #Pauwkalkoen #Pávaszemes pulyka #Peru ocelado #Peru-ocelado #Pfauentruthuhn #Phasianidae #silmikkalkun #Tacchino ocellato #Глазчатая индейка #ヒョウモンシチメンチョウ