Panamagors

Kenmerken

De Panamagors wordt ca. 16,5cm groot. Hij heeft een grijze kop met brede zwarte strepen aan weerszijden van de kroon en smallere zwarte strepen door elk oog. De bovenzijde is olijfkleurig, met gele veren op de schouder van elke vleugel. De onderzijde heeft een dofwitte arcering tot grijs aan de borstzijden en aan de onderbuik.

Biotoop

De Panamagors is een veel voorkomende vogel in vochtige laaglanden en uitlopers tot 1.500 mtr hoogte, in semi-open biotopen zoals struikgewas, jonge tweede groei, overwoekerde velden, schaduwrijke plantages en tuinen.

Voorkomen

Deze soort komt voor van Oost-Honduras tot westelijk Ecuador, Noord-Brazilië en Venezuela.

Voedsel

Hij foerageert op insecten, spinnen en zaden die op de grond worden gevonden maar plukt ook bessen en ongewervelde prooien uit lage struiken.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Emberizidae
Geslacht: Arremonops
Soort: Arremonops conirostris

Ondersoorten

A.c. richmondi: van oostelijk Honduras tot westelijk Panama.
A.c. striaticeps: van centraal en oostelijk Panama via westelijk Colombia tot westelijk Ecuador.
A.c. viridicatus: Coiba (nabij zuidelijk Panama).
A.c. inexpectatus: het noordelijke deel van Centraal-Colombia.
A.c. conirostris: noordelijk en noordoostelijk Colombia, noordelijk en centraal Venezuela en uiterst noordelijk Brazilië.
A.c. umbrinus: oostelijk Colombia en westelijk Venezuela.
A.c. pastazae: oostelijk Ecuador.

Onderwerpen #Akselerandospurv #Black striped Sparrow #Black-striped Sparrow #Ciszek siwogłowy #Curtío Común #Guatemala 2019 #habije černopásá #isoviirusirkku #Panamaammer #Panamagors #Panaminis aremonopsas #Passero strienere #Sortstribet Olivenspurv #Svartstreckad sparv #Tico tico cantor #Tico-tico-cantor #Tohi ligné #Toquí fumat #Панамская риджвея #クロスジオリーブシトド