Oranjeborstpapegaaiduif

Kenmerken

De Oranjeborstpapegaaiduif is fraaie duivensoort welke ca. 29cm groot wordt. De nek is blauwgrijs en de kroon is geelachtig groen. De veren van de bovenstaart zijn gebronsd en de veren van de onderstaart zijn ongemarkeerd bruinrood. Het mannetje heeft een roze band op de bovenborst met een bredere oranje band eronder terwijl het vrouwtje een felgele borst heeft.

Biotoop

De Oranjeborstpapegaaiduif is een soort van de bossen.

Voorkomen

De duif is wijdverspreid vanuit het zuiden van de Terai en de lagere Himalaya (minder dan 1500 m) voornamelijk in de westelijke en oostelijke Ghats en in Sri Lankaanse bossen niet ver van de kust. Verder zijn ze te vinden in Birma, Thailand, het Maleisische schiereiland, Vietnam, Java en Hainan.

Voedsel

Het is met name een vruchteneter.

Wetenschappelijk

Oranjeborstpapegaaiduif,Orange-breasted Green Pigeon,Treron bicinctus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Columbiformes
Familie: Columbidae
Geslacht: Treron
Soort: Treron bicinctus

Ondersoorten

T.b. bicinctus: van India tot Zuidoost-Azië.
T.b. domvilii: Hainan (nabij zuidoostelijk China).
T.b. javanus: Java en Bali.

Onderwerpen #Bengáli lombgalamb橙胸绿鸠 #Bindengrüntaube #Colom verdós bicollar #Colombar à double collier #holub páskovaný #Orange-breasted Green Pigeon #Orangebröstad grönduva #Orangebrystet Papegøjedue #Oranjeborstpapegaaiduif #oranssiviherkyyhky #Rusvakrūtis žaliasis karvelis #ruugerind-viigituvi #Sri Lank 2018 #Sri Lanka 2018 #Tobeltegrønndue #Treron zielonolicy #Vinago Bicinta #Полосатохвостый зелёный голубь #นกเปล้าอกสีม่วงน้ำตาล #ムネアカアオバト