Mangrovezwaluw

Kenmerken

Dit is een relatief kleine zwaluw, de Mangrovezwaluw wordt ca. 11 tot 12cm groot. De volwassene heeft iriserende blauwgroene bovendelen, witte onderdelen, romp en onderstaart- en vleugelveren, en zwartachtige staart- en vliegveren. De veren zijn groener als net na de rui zijn en worden blauwer naarmate ze slijten. De witte onderdelen hebben soms vage, donkere schachtstrepen. De snavel is klein en zwart. De geslachten zijn vergelijkbaar, hoewel ze enigszins verschillen in grootte. In vergelijking met het mannetje heeft het vrouwtje een iets langere staart en iets kortere vleugels.

Biotoop

De Mangrovezwalyw wordt meestal aangetroffen in de buurt van laaggelegen meren, rivieren en mangrovebossen.

Voorkomen

Deze soort komt voor in de laaglanden van noordelijk Mexico tot Panama.

Voedsel

Het is een insecteneter.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Hirundinidae
Geslacht: Tachycineta
Soort: Tachycineta albilinea

Onderwerpen #Golondrina de Manglar #Guatemala 2019 #Hirondelle des mangroves #Hirundinidae #mangroovipääsuke #Mangrove Swallow #mangrovepääsky #Mangroveschwalbe #Mangrovesvala #Mangrovesvale #Mangrovezwaluw #Mangrovinė amerikinė kregždė #Nadobniczka namorzynowa #Oreneta dels manglars #Passeriformes #Rondine delle mangrovie #Tachycineta #vlaštovka mangrovová #Мангровая (американская) ласточка #シロオビミドリツバメ